Codestudio: Begeleiding online programmeercursussen

codestudio_900x300

Harm Hofstede kan scholen begeleiden bij de vrij zelfstandig te doorlopen cursussen met interactieve opdrachten voor 4+, 6+, 8+ en 10+.
De oefeningen zijn Nederlandstalig, de unplugged-lessen en video’s zijn deels nog Engelstalig.

In overleg met de school verzorgt Harm Hofstede de introductieles, terugkombijeenkomst(en) en de afsluiting.

Cursus 1 voor groep 1,2,3 – 18 niveau’s

Cursus 1 is ontwikkeld om voor vroege lezers het mogelijk te maken om computerprogramma’s te maken die ze helpen met het omgaan met anderen, met het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en vol te houden in moeilijke taken. Aan het eind van de cursus maakt de student een zelfgemaakte spel of verhaal die ze kunnen delen. aanbevolen voor groep 1 – groep 3.

https://studio.code.org/s/course1

Cursus 2 voor groep 3,4,5 – 19 niveau’s

Cursus 2 is ontwikkeld voor studenten die kunnen lezen en geen eerdere programeerervaring hebben. In deze les maken studenten programma’s om problemen op te lossen en ontwikkelen ze interactieve spellen en verhalen die ze kunnen delen. Aanbevolen voor graad 2-5.

https://studio.code.org/s/course2

Cursus 3 voor groep 5,6 – 21 niveau’s

Cursus 3 is ontwikkeld voor leerlingen die cursus 2 hebben gevolgd. Leerlingen zullen dieper ingaan op de programmeeronderwerpen die zijn geïntroduceerd in de vorige cursussen om flexibelere oplossingen voor complexere problemen te vinden. Aan het eind van deze cursus maken studenten interactieve verhalen en spellen, die ze met iedereen kunnen delen.

https://studio.code.org/s/course3

Cursus 4 voor groep 6,7,8 – 22 niveaus

Cursus 4 is bedoeld voor leerlingen die Cursus 2 en 3 hebben afgerond. Door verschillende concepten te combineren bij het oplossen van de problemen leren de leerlingen om te gaan met moeilijkere opdrachten. Tegen de tijd dat deze Cursus is afgerond kunnen leerlingen programma’s schrijven die verschillende vaardigheden vragen, waaronder for loops en functies met parameters. Geschikt voor groep 6 t/m klas 2.

https://studio.code.org/s/course4

Cursus 2-3-4 kunnen ook versneld gevolgd worden in 20 uur

https://studio.code.org/s/20-hour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *